relaxatie of ontspanning

Bio relaxatie individueel of in groep

De basisbedoeling van deze therapie is op een natuurlijk manier opnieuw leren ontspannen; terug in evenwicht komen met jezelf. Hierbij maak ik gebruik van ademhalings-, spierspannings-, en ontspanningsoefeningen. Ook autosuggestie, visualisaties en gedachteloosheid worden geoefend zodat je dit thuis zelf ook kan toepassen. Ons lichaam en geest kunnen door verschillende factoren van binnenuit of buitenaf uit balans geraken.

De belangrijkste oorzaken van stress zijn aanhoudende druk op het werk of binnen het gezin, een onnatuurlijke levenswijze of een slecht voedingspatroon. Hierdoor kan het zenuwstelsel overbelast geraken en heb je meer behoefte aan gezonde suikers, vitamines en mineralen. Tijdens deze therapie leer je de spanning los te laten en zelf je lichaam terug in evenwicht te brengen.

 

Ontspanningsoefeningen voor kinderen

Een ingrijpende of negatieve gebeurtenis in het leven van een kind kan ervoor zorgen dat ze heel gespannen geraken en verkeerd gaan ademen. Als je enkel ademt vanuit je longen en niet meer tot in je buik, kan er hyperventilatie, misselijkheid, maar ook vergeetachtigheid ontstaan. Veel jonge kinderen kampen tegenwoordig met stress, leerstoornissen, faalangst. Tijdens deze ontspannen sessie geraken kinderen weer vertrouwd met het ademen met hun buik en worden ze weer energieker en zelfzekerder. 

 

Hatha Yoga

Ik geef yogales op maadagochtend van 9.30u tot 10.30u, op een prachtige plek in Kapellen, bij Aquarius Centre.

De yogalessen worden gegeven in kleine groepen We leggen nadruk op de ademhaling, spierspanning en ontspanning en lenigheid.


yogalessen

Yoga lokatie:

Venuslei 28 te 2950 Kapellen

Op maandag van 09.30u tot 10.30u

Email: stokmans.sofie@gmail.com

GSM. : +32 477 62 48 83 

Tel. : +32 3 284 08 60